Slik er et hackathon med Aidn
Arrangementet er først og fremst en anledning til å samle folkene våre. Med kontorer i Oslo, Bergen og Bodø – og ikke minst ansatte på hjemmekontor over hele landet – er det ikke hver dag vi ser hverandre på ekte.
Hackathon, kort fortalt: Vi setter av to dager, og inviterer alle i selskapet til å være med. Hovedtanken er at alle har noe bidra med – uavhengig av bakgrunn og ekspertise. Vært lag består av fem til åtte ansatte, og det er en kjempefordel om laget består av folk som til daglig jobber med forskjellige ting.
Samtidig bruker vi også hackathonet for å forbedre produktet vårt: Ved å rydde bort alle andre oppgaver er dette en ypperlig anledning til å ta et steg tilbake og finne de små, store eller bare veldig fine greiene som potensielt tar oss til nye høyder. Er dette, for eksempel, noe som raskt kan settes i produksjon? Og hva skjer om vi jobber enda mer det?

Etter to dager med hacking, pizza og kaffe avsluttes alt med sommerfest.

– Jeg ser bare fordeler med å arrangere dette. Det er sosialt, vi blir bedre kjent og får muligheten til å jobbe ekstra mye med noe som også er relevant for selskapet. Jeg er også skikkelig imponert over ildsjelene våre som står for hele arrangementet – fra a til å, forteller Victoria Røsland, som har ansvar for folkene i Aidn.

Victoria Rosland
Fem vinnere
Alle i selskapet har mulighet til å pitche en idé i forkant, før man selv velger en løsning man vil jobbe med. Etter presentasjonene, helt på tampen av dag to, kunne alle stemme frem favorittene sine basert på fem kategorier:

Best in show: Team Commando
Stemt fram som løsningen med mest imponerende helhet. Kombinasjon av visjon, design, teknologi og sterk presentasjon.
Hack: Ny utforskningsside, lagt til som en av hovedsidene i fanemenyen. Siden viser smarte forslag til hva brukeren kan være ute etter – for eksempel foreslåtte pasienter basert på tidspunkt.
Brukerens beste venn: Team BodyMap
Feiret for å ha laget den mest likte brukeropplevelsen, og for å løse ekte problemer med ekte empati.
Hack: Et interaktivt «kroppskart» i Aidn der alt medisinsk utstyr og hjelpemidler kan plasseres, oppdateres og fjernes visuelt.
Lovende teknologi: Team Trust Issues!
Tildelt for modig bruk av teknologi. Setter frøene for Aidns fremtid.
Hack: Tilgangsrammeverk for pasienter med OpenFGA.
Forretningsverdi: Team MapView
Anerkjent for å skape målbar verdi og resultater som betyr noe.
Hack: Kart med oversikt over hver rute og tilhørende stopp for hjemmetjenesten, i samsvar med tidslinjevisningen. Kartet er interaktivt og gjør det mulig å flytte stopp mellom ulike ruter.
Lagånd: Team Dynamic Applications
Laget som ga mest energi, og som hadde det aller morsomst.
Hack: Bidrar til at saksbehandlere får en mer komplett oversikt over pasientens behov, med dynamisk skjema og et dryss kunstig intelligens.
Vi gleder oss allerede til neste år!

Kanskje har du en god idè til hva vi kan jobbe med neste gang? Vi vil gjerne høre fra deg! Skriv til oss her